مشخص شدن نتایج و ظرفیت آزمون وکالت «مرکز وکلا» تا پایان هفته آینده
سایت خبری حقوق بان- رئیس کمیسیون کارآموزی مرکز وکلا قوه قضائیه اعلام کرد که هم زمان با اعلام نتایج آزمون وکالت در هفته آینده، ظرفیت وکلایی که قرار است جذب این مرکز شوند نیز مشخص خواهد شد.
رامتین قانع درارتباط با تعداد وکلایی که امسال بعد از طی کردن مراحل آزمون کتبی و شفاهی (مصاحبه) جذب میشوند گفت: تعداد وکلایی که جذب خواهند شد به نتایج نیازسنجی استانها بستگی دارد؛ به این معنا که از الان نمیتوان عدد مشخصی را اعلام کرد. چون امسال موضوعات جدیدی در آزمون وکالت داشتیم. به عنوان مثال دانشجویان سال آخر کارشناسی و افراد مشمول نیز توانستند در آزمون شرکت کنند، سهمیههایی هم مخصوص خانواده محترم ایثارگران داشتیم و نیازسنجیهایی که توسط مراکز استانی انجام شده باید همه این موضوعات جمع بندی شود تا ما بتوانیم در نهایت تعداد جذب نهایی وکلا را اعلام کنیم.
قانع افزود: با توجه به اینکه نتیجه آزمون نیز تا پایان هفته آینده اعلام میشود، تا آن زمان نتایج تعداد جذب وکلا جمع بندی میشود و ظرفیت استانها نیز مشخص میشود.
وی در ارتباط با حد نصاب علمی که داوطلبان وکالت باید برای ورود به مرحله مصاحبه کسب کنند گفت: میانگین نمرات داوطلبان باید در آزمون کتبی به 50 برسد یعنی ابتدائا باید 50 درصد نمره را کسب کنند تا به مصاحبه دعوت شوند.
رئیس کمیسیون کارآموزی مرکز وکلا قوه قضائیه درباره پروسه انجام مصاحبه داوطلبان با بیان اینکه «برای اولین بار ما در واقع به شکلی از کمک روانشناسان بهره می بریم» گفت: صرف اینکه کسی حقوق خوانده باشد به این معنی نخواهد بود که وکیل موفقی خواهد شد، یعنی باید از نظر شخصیتی نیز متناسب با شغلی که متقاضی آن است باشد. بعضیها ممکن است تست خوب بزنند و اطلاعاتشان نیز خوب باشد ولی در نهایت متخصص روانشناسی او را با توجه به روحیاتش مناسب شغل وکالت نداند. یک قسمت دیگر مصاحبه، مصاحبههای علمی است که خود آن چند لایه است که افراد به صرف اینکه خوب تست میزنند نتوانند وارد شود و معلوم شود که حداقل اطلاعات لازم را دارند؛ منظور ما این نیست که کسی که در ابتدای امر است مسلط به تمام امور باشد ولی باید یک حداقلهایی را برای شروع داشته باشد.
قانع در ارتباط با فرایند کارآموزی که داوطلبان بعد از انجام مصاحبه طی میکنند نیز گفت: بعد از این که داوطلب از مراحل آزمون کتبی و مصاحبه عبور کرد پذیرفته شدهی نهایی تلقی میشود و بعد از آن به کمیسیون کارآموزی معرفی می شود. کمیسیون کارآموزی فرایند آموزشی 18 ماهه را برای کارآموزان تعریف کرده است که این شامل حضور در محاکم میشود. یعنی کارآموزان به صورت هفتهای یک روز در یک شعبهای که با هماهنگی آموزش دادگستری مشخص میشود شرکت کنند و از نزدیک فرایند دادرسی را ببینند هم چنین از حضورشان باید گزارش تهیه کنند و گزارشهایشان را نیز ما بررسی میکنیم تا متوجه شویم چقدر از حضور در محاکم دستاورد دارند.
رئیس مرکز وکلا قوه قضائیه استان البرز خاطرنشان کرد: علاوه بر این برای کارآموزان کلاسهای علمی برگذار میکنیم تا آن دروسی که برایشان کاربردیتر است و در دانشگاه به صورت تئوری خواندند اما الان لازم است که با جنبههای عملیاتی و اجراییش آشنا بشوند را بگذرانند. هم چنین کلاسها و کارگاههای کاربردی برای کارآموزان درنظر گرفته شده است. گرایش مرکز و علاقمندی مرکز به جای تربیت وکلای عمومی به تربیت وکلای متخصص است، ما هم ترجیح میدهیم وکلای ما در شاخههای مشخصی به صورت تخصصی کار کنند. متاسفانه فرایند فعلی دانشگاهها این نیست و یک سری دروس را به صورت عمومی به همه آموزش میدهند اما ما کارآموزمان را در معرض انواع آموزشها قرار میدهیم تا علاقمندیشان را کشف کند و ما ترجیح میدهیم که وکلا به یک شاخه و موضوع خاصی در حقوق شناخته شوند.
رئیس کمیسیون کارآموزی مرکز وکلا قوه قضائیه در ارتباط با انتخاب حوزه قضایی داوطلبان که قرار است در آن حوزه وکالت کنند نیز گفت: بعد اینکه نمره داوطلبان اعلام شود و مراحل مصاحبه را پشت سر گذاشتند باید به ترتیب اولویتشان ده حوزه قضایی را انتخاب کنند. برخلاف سنوات قبل که داوطلب قبل از آزمون میگفت متقاضی کدام استان است الان این فرصت را به داوطلب دادهایم تا نمرهاش بیاید و بعد ببیند شرایطش نسبت به سایر داوطلبان چگونه است و بعد ده اولویتش را به ما اعلام کند و ما هم براساس نمره تقسیم بندی میکنیم یعنی افرادی را که داوطلب یک استان هستند را براساس بالاترین نمره به آن استان اختصاص میدهیم و یک درصدی را هم برای بومیهای آن استان درنظر گرفتیم که آنهایی که انتخابشان استان خودشان است یک اولویتی داشته باشند.
آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضائیه جمعه 29 آذر برگزار شد و براساس اعلام سخنگوی قوه قضائیه در این آزمون 107 هزار نفر در 49 شهرستان با یکدیگر رقابت کردند.